poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 774 .



Colindatorul
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Silencer ]

2008-02-05  |     | 



Colindătorul



Colind prin spini, colind prin lava fierbinte creată de lacrimile nesătule ale indiferenței celor ce mă înconjoară, colind printre blesteme... sunt un simplu colindător. Numai că eu nu aduc sărbătoare, eu nu aduc fericire, eu aduc Ura și Autodistrugerea. Colind așa de când mă știu și parcă nu mă satur de iadul ăsta. Câteodată, când colind pe cineva sau ceva, primesc și cadouri, ca tot colindătorul. Însă, cadourile astea nu au fundă roșie și nici ambalaj strălucitor; sunt doar rebuturi de "sentimente umane" ... vin toate la mine, sunt salvarea lor. Nimeni nu le vrea, dar se pare că în mine și-au găsit adăpostul. Da ! Asta sunt. Un colindător și colector de rebuturi. Sunt ca o prăpastie ce nu se termină niciodată. Nici măcar atunci când te lovești violent de infinitul ei.
Colind și cerul, colind și străfundurile pământului. Colind în minți și trupuri, colind în ochi și foc, colind în gânduri odihnite ce se cred deasupra tuturor. Colind în Universul rece, colind în Iadul primitor, colind și trupuri calde, colind și trupuri goale. Colind și geamuri sparte, colind și-afară-i frig, colind în neștire, colind ... și nu mai simt. Sunt un colindător.
N-am trasură, nu am nici costumul roșu, am doar un Drum ce-l călăresc și trage fără încetare, fără să îl biciuiesc. Și când, din când în când, opresc un pic de tot, se uită Drumu-n spate și spune: "Te omor !". Și plec iarăși spre ei, și mă sărută rece, și florile de câmp se ofilesc când trece, când trece fără milă, fără răgaz măcar mașinaria morții ce rumegă-n zadar oasele albe și-nverzite de Timpul fără milă, de Trupul fără silă, de Surzii ce-aud noaptea, de Muții ce spun șoapta, de Orbii ce văd crudul, de Noi și de Amurgul ce-apasă peste case, ce fuge printre false vise și speranțe, locuri și nuanțe. Sunt un colindător ursuz și făr` umor. Sunt Ura nedorită și Roata ne-mplinită. Sunt Cercul arzător, sunt Cornul dătător de perle, nestemate, de lacrimi și de Moarte. Colind fără-ncetare, colind și merg spre mare. Spre mare Univers, spre locul fără sens.
Sunt un colindător.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!