poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1476 .



Improvizatorul păgubos-dictatorul, demolatorul și falimentatorul economiei și politicii românești-Partea I-a
proză [ ]
Motivare pentru suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [filipisime ]

2010-05-13  |     | 




GENERALITÃÞI
Date specifice de contact și de adaptare la toate subiectele.
Urmează note de fundamentare în partea a IV-a

Toate datele incluse în lucrare sunt ținte vii, culese din informații și opinii autorizate ale profesioniștilor din presa scrisă și televiziune.
Meritul meu nu este decât acela de a le fi cules, de a le fi aliniat pe structuri, așa cum ele au făcut imagine în societate. Din aceste date, reiese că eroicul nostru personaj a făcut maipulări de imagine împotriva rivalilor lui politici, folosind inclusiv industria manelelor pentru cultul personalității lui.
Mai arăt că opinia publică nu cunoaște aceste date doar în premieră, pentru că a luat cunoștință la vremea respectivă de ele. Eu n-am făcut aici decât o recapitulare a lor, pentru a le asigura cititorilor mei mai mult confort, mai multă relaxare.
Mica mea istorioară se adresează mai ales generației care vine și care n-a trăit aceste evenimente și leagă un nou început de istorie cu istoria care continuă și care-l va alunga pe acest dictator la coșul istoriei.
Traian Băsescu și carcasa lui spiritual politică, au intrat în vrie, sunt două etichete expirate care vor trebui să dea socoteală istoriei.
Întâmplarea face că omul acesta îmi este compatriot zonal, ceeace mă umple de indignare și dac-ar fi fost numai el în peisajul de față, mi-ar fi compromis ținutul dobrogean. Dar ținutul nostru nu a dat doar un Traian Băsescu, pe care-l va judeca repede istoria, a dat în afară de el, floarea hidrotehnicii românești. A mai dat importante personaje în cultură, artă și în televiziunea română.
Orașul Constanța a dat un număr important de actori și artiști din muzică, din arta teatrală și cinematografică, care s-au aliniat lângă cei mai mari artiști din peisajul românesc.

Momentul decăderii dictatorului
Momentul acesta a început de când a trecut prin diferite funcții, ca ministru al transporturilor, ca primar al capitalei, unde a lăsat numai faliment și corupție și l-a continuat din acel moment când a devenit președintele României. De atunci, de când a intrat în vrie economia românească, s-a aliniat lângă o camarilă interioară și alta subterană, când a luat în brațe toți pirații economiei românești. În timp ce țările occidentale, precum Franța și altele, și-au gestionat domeniile strategice, el le-a vândut pe prețuri de nimic, le-a împrăștiat și le-a dezmembrat structurile și le-a adus la faliment. Camarila lui bine cunoscută, deși suntem în declinul economiei și-a permis cel mai exorbitant lux și risipă din averea publică, încât concurează cu grangurii cei mai vizați din Europa și din lume. El a făcut din economia publică, feuda intereselor sale pe care a apărat-o de rigorile legii și cu care a sfidat națiunea română.

Concluzii
Deși aveam toate informațiile centralizate și aliniate în banca mea de date, încă nu mă hotărâsem să scriu această mică istorioară, am creionat-o acum ca un nou început și-o voi continua până la căderea dictatorului, inițiativă pe care o consider un impuls sentimental, cetățenesc, și nu un mijloc de profit personal.
Lucrarea în ansamblul ei este structurată cum am mai spus pe segmente distincte, pe care le-am numit părți și în care am creionat toate valențele și nuanțele care-i fac o imagine definitivă și mai largă a ultimului dictator est-european, actualul președinte al României.

Scurtisime în poligon de trageri
pentru licuriciul României și camarila lui de îmbuibați

.Unii fac revoluția, alții care n-au dat pe acolo, devin profitorii ei .
.Eroii revoluției zac în morminte, alții în scaune cu rotile sau mor încet, alții zac în vilele lor străine și au conturi uriașe în bănci și zac în răsfățurile mincinoase ale unor amante mai tinere decât nepoatele lor , aceste meseriașe ale prefăcătoriei.
.Răul cel mai mic recomandat unora este huzurul uriaș al altora.
.O revoluție fără doctrină este sortită eșecului, ca o corabie fără pânze și fără busolă, adică fără direcție.
.Revoluțiile sunt ca moda: una vine, alta pleacă, simbolurile se shimbă, interesele și corupția rămân în haine noi, la o altă modă, care-i aceeași mărie cu o altă pălărie.

Algoritmul acestora
S-au schimbat simboluri și actori/ îi întâlnim la orice pas/ acuma-s alții profitori/ ce îi vedem în orice ceas.
.Orice om puternic poate minți unul sau mai mulți oameni, dar nu pe toți oamenii, peste tot și totdeauna.

Discrepanțe uriașe
Mă străduiesc să creionez uriașa discrepanță între spiritul din carcasa dictatorului și universul spiritual al națiunii.
Starea materială determină conștiința oamenilor, indifferent de ce hram poartă în ierarhia socială. Discrepanțele spirituale dintre clasa super îmbuibată și națiune, a generat conflictele pe care astăzi 12. 05.2010
le urmărim la televizor, martori fiind la
ele. În esență, aceste discrepanțe au generat criterii, nuanțe doctrinare, filozofice, de cultură, etc… Pe toate le găsim și în arta condeierilor din presă și de pe diferite portaluri pe internet.
Încerc să aduc la același numitor contradicțiile dintre cele două curente care au la bază privilegiile de care se bucură acești îmbuibați și națiunea română.
În acest scop voi folosi prin similitudine discrepanțele care au generat revoluția burgheză din Franța și cele de astăzi care au adus starea de tensiune creată.

Partea a III-a
Cauza tensiunilor de altădată și acum-privilegiile
Privilegiile care au generat revoluția franceză și cea americană

Revoluțiile burgheze din anii 1792-1799.

Căderea feudalismului a avut la bază spiritul revoluționar francez care a impulsionat toate revoluțiile din lume: cea engleză din continent și colonii, cea americană și revoluția rusă din 1917.
Spiritul francez arătat a determinat cele trei stadii ale revoluției franceze care au creat în timp trei forme de democrație franceză.
.democrația socială care a fost democrația maselor.
.democrația revoluționară care viza pe făuritorii ei și
.democrația burgheză care a realizat stabilitatea națiunii franceze.
In cei 7 ani cât au durat revoluțiile, ele au cunoscut: idei și ideologii, doctrine, schimbări de decor și nuanțe politice.
Au mai cunoscut lupte interne, vărsări de sânge, adepți și adversari, eroi sau profitori ai revoluției.
Lângă ele au mai fost asassinate politice, dictatura iacobină, groaza ghilotinei și in sfârșit victoria revoluțiilor franceze.
Burghezia in demersurile ei s-a confruntat cu fasoanele și capriciile, cu lupta de mentalități, cu rămășițele feudalismului și mai ales cu privilegiile lui.

Extrapolarea în sistemul feudal american.

Revoluția americană n-a trecut deloc prin chinurile revoluției franceze, nu s-a confruntat cu mentalitățile, reminiscențele și privilegiile acesteia.
Ea a fost pregatită de oameni de știință, savanți și mari descoperitori. A fost o revoluție: a becului, a curentului electric, a radioului și telefonului, a motoarelor termice, a mașinilor unelte. Pe scurt, a fost marea revoluție americană care a ras rapid toate relațiile feudale ale nobilimii și aristocrației.
Ea a adus prosperitate și bunăstare întregii națiuni americane.

Privilegiile
Cele ale feudalismului francez care au determinat revoluția și cele ale îmbuibaților noștri care au golit averea națională de cel puțin 40 de miliarde aproximate de oameni îndrituiți.

Extrapolarea privilegiilor in sistemul feudal.
Starea nobilimii.
Este una de clasă dominantă de tip feudal bazat pe un mod de producție și cu mijloace logistice rudimentare extrem de învechite material și moral.
Această nobilime era îmbuibată de privilegii de toate nuanțele și era însoțită de: caste, de o imensă servitorime, diverși dregători in toate domeniile puși să apere absolutismul.
Ea (nobilimea) era una cu principii rigide, ostile oricărei schimbări și care avea la bază o modă împopoțonată, cu rigori prăfuite care dau adesea ridicolul.

Privilegiile îmbuibaților camarilei licuriciului României
De la stat s-au furat, la stat trebuie să revină

Nici un geniu politic nu poate confecționa într-o secundă nici un fel de doctrină care să potolească pe loc starea de tensiune imposibil de eliminat, prin promisiuni. Națiunea vrea fapte concrete pe care nici D-zeu din cer nu le poate oferi.
Cea mai vie și concretă soluție care să potolească pe moment această stare de tensiune este recuperarea uriașelor averi depuse de această camarilă în băncile străine.
Oferind măcar în primă urgență o alternativă, rămâne timp pentru a gândi în liniște restul de măsuri, acelea oferite de diferiți protagoniști pe sticlă, dar care cer ceva timp și ore cap.
În Europa se și discută această variantă de primă urgență, noi așteptăm probabil să ne-o aprobe cineva?
N-ar fi o expropiere, ci o restituire a unor uriașe averi furate din averea națiunii.
Va urma

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!