poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1720 .



Puntea V-a Molia - vedetă de serviciu hibridă
proză [ ]
Fifi-titanista cu stilistica modei Geaninei Corondan

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [filipisime ]

2010-03-06  |     | 



Este o bondoacă mică și îndesată de 15,2 ani, cu un cap mongoloid și creier mic, cu substanță cenușie săracă și fără speranțe de ameliorare.
Bondoaca este o gâsculiță cu visuri și speranțe, infiltrată de Horia Moculescu la ștrandul Titan. Gâsculița noastră făcea demonstrații de imagine cu cinci fițe pe secundă și se uita înapoi dacă are admiratori(n-avea). Avea o puzderie de indiferenți și de-asta începuse să sufere, iar Moculescu ca s-o scoată din încurcătură i-a promis că o face vedetă de serviciu. El nu folosise termenul până atunci și a vrut să-i spună surogat de vedetă, dar pentru că el era în timpul serviciului, a denumit-o și pe ea la fel.
„A admirat-o” și i-a promis să mai dea pe-acolo, c-ar putea avea șanse dacă nu-i mai vine titulara, care era în protest financiar. Idolul ei era Gianina Corondan, care o știa de când era ea în cârpe, iar Gianina prezenta timpul probabil la Pro-Tv. Acum i-a copiat și mai tare modelul, are o coafură policoloră, zuluful stâng de culoare verde cu 15 cm mai lung, cel drept, violet spre albastru și intercalații maronii. Are unghii false pe care și le admiră din 5 în 5 minute, e ornată cu sârmulițe de gablonz patinate de vreme, ca să dea impresia de epocă.
N-o prea dă mintea afară din casă, dar a sedus-o bunăvoința lui Cătălin Botezatu, care a venit să-și probeze noile produse și a rămas dezamăgit de asimetria și lipsa de proporție în general. Ea ca să-i mulțumească, i-a recitat strofa cu pricina a lui Minulescu: „eu știu c-ai să mă-nșeli chiar mâine” auzită de la alții, când Botezatu a sfătuit-o să ajungă pe Agonia, unde intenționa să ajungă artistă de condei.Acolo a-ncremenit Fifi, au declarat-o autoare.
Norocul și ghinionul ei, nu se știe cum, a ajuns pe Agonia, unde a fost luată în tărbacă, a ajuns în pagina de autor, când a leșinat de plăcere și-a plecat pentru studii înalte la Hollywood, de unde va veni cu premii Oscar.
Agonia a fost prima ei iubire, ea i-a deschis porțile către...porțile succesului. Bravo, Fifi, dacă nu-ți lipsea în ziua aceea titulara, n-ajungeai Fifi de Hollywood, via București.















.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!