poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1773 .



Puntea III-a Molia implicată în paradisul ghicitorilor
proză [ ]
continuare în aria ghicitorilor

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [filipisime ]

2010-03-04  |     | 



Este molia pusă pe fugă de una din fufele tale cu care-ți înșeli nevasta. Această fufă își face molia, mică bestie, iar micuța îți cere ție protecție, intrând în cutele fularului tău, unde se încarcă emoțional și-și părăsește astfel stăpâna care a hulit-o, atașându-se de tine, pe care te va recunoaște ca noul ei stăpân, generos și blând.
Ca să-și recunoască atașamentul și fidelitatea, iți umple dulapul de ouă mici și drăgălașe, aproape microscopice, din care se va naște o națiune de molii care vor face zboruri ondulatorii, încrucișate, de o eleganță de nedescris, cu care ea se va făloși: ai văzut stăpâne, ce decor, ce paradis artistic ți-am făcut că m-ai scăpat de aia care mă face bestie mică?
Tu, în loc să-i mulțumești ei pentru spectacolul feeric, îți bagi consoarta în spital și o ameninți cu divorțul. Asta da recunoștință, că doar nevasta ta nu-i vinovată cu nimic de adulterul tău necunoscut și nereproșat. Și când te gândești că ea, molia asta, n-a făcut nimic intenționat, că ea nu știe cine este, nu știe ce a greșit, nu-i violetă, nici violentă și n-are alte capricii. Ea nu cere bani, mâncare, e cuminte, sfioasă, sensibilă, stoică și moare fără vise și speranțe. Nu pișcă, nu mușcă, nu înțeapă, își face doar o datorie ancestrală, se ouă în paradisul în care tu ai adus-o.
Ca dovadă a aprecierilor sus arătate, confratele meu Radu Felecan i-a dedicat catrenul jos arătat, citez:

De mii de ani e-așa cum este,
Că-n evoluția-i neroadă
Nu a visat s-atingă creste,
Ci doar atât a vrut: să roadă.

Molias humanias

Este o vampă devoratoare de mahări cu cel mai gras cont în bancă și cu domenii în insulele Virgine, Malibu, Gran Canaria. Au cele mai somptuoase vile care-s în grija unui nepot și a unui pluton de body-guarzi.
Știe să ia ochii pe palmă mahărului care a dus-o la cununie beat și căruia-i declara că el a fost și este singura și marea ei iubire, că el este îngerul, inginerul, arhitectul și artistul sufletului ei.
Tot ea, în momentul când i se pun lui brățări pe metacarpiene, pleacă cu cecurile în insule unde-i face mahărului intrat "la facultate" un copil cu nepotul lui, ca să rămână averea în familie.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!