poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2039 .



Final de festival Le Printemps des Poetes la Suceava
presa [ ]
Blogul evenimentelor importante

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [angela furtuna ]

2009-04-05  |     | 



În fiecare an, începând cu Ziua Internațională a Francofoniei și până la sfârșitul lunii martie, spațiul mondial francofon se regalează cu evenimente culturale.
Anul acesta, festivalul internațional Le Printemps des Poètes a avut un succes sporit, atât în Franța, cât și în țările francofone, între care România. Peste 50 de orașe românești au îmbrăcat veșmântul poeziei și al francofoniei (concept politic ce proclamă libertatea și multiculturalitatea, diversitatea și respectul pentru alteritate).
Coordonând evenimentele festivalului de la Suceava, am avut parte de o săptămână uluitoare, cu multe surprize și revelații: francofonia este vie, copiii încep să se reorienteze și către franceză sau spaniolă, rarefiind compulsia anglofilă, iar peisajul cultural vehiculat prin limba franceză și francofonie este divers, interesant și viu. La raison d’être de la littérature francophone et de la francophonie : la diversité des cultures et des langages dans l’unicité de la langue.
Blogul acestui festival, cu contextul său european și național, reflectă în mică măsură adevărata atmosferă de la fața locului, însă oferă certe satisfacții și amintiri despre o lume plină de speranță. Stângăciile mele de constructor de blog sunt evidente, însă am considerat mai importantă alegerea de a-i face cunoscuți pe participanții entuziaști la Festivalul Primăvara Poeților 2009. Ei construiesc un proiect de viață și de cultură ce poate contribui la modernizarea României și la îmbunătățirea propriei condiții, prin aderarea la valorile democrației:

http://le-printemps-des-poetes-2009.over-blog.com/

La revedere, pentru 2010, când festivalul francofon Le Printemps des Poètes va celebra culorile feminine.

Angela FURTUNA

angela

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!