poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2576 .



Angela Furtună Prezentare - Dumitru Constantin Dulcan, Către noi înșine
presa [ ]
Episodul al II-lea

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [angela furtuna ]

2011-01-24  |     | 



Consiliul Județean Suceava
Biblioteca Bucovinei
Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Iași
Librăriile Alexandria
www.agonia.ro



Prezintă



Programul de comunicare publică și marketing cultural

Cartea care ne schimbă viața

prin bun gust, eleganță și bucuria lecturii

Coordonator Angela Furtună

Numai la Biblioteca Bucovinei!!!


Episodul al II-lea


Către noi înșine

Dumitru Constantin DULCAN în dialog cu Stela-Maria Ivaneș și Constantin Ivaneș

Ed. Eikon, Cluj Napoca, 2010


O carte dedicată celor care doresc să meargă înspre ei înșiși


Dialogurile incluse în acest volum sunt definitorii pentru punctul de cotitură la care a ajuns omenirea: savanții abordează din ce în ce mai subtil plaja de valori descrise de științele de ultimă oră, conjugând, din ce în ce mai responsabili, paradigma transdisciplinarității cu spiritualitatea și eticul. Noul concept extrapolează astfel Știința – Filosofia Științei, Cultura – Filosofia Culturii, Artele, Religia și Eticul, oferind noi strategii și noi poziționări ale omului în Univers. În acest trend conceptual se înscrie, de decenii și cunoscutul savant, universitar, neuro-psihiatru și neuro-chirurg român, Dr. Dumitru Constantin Dulcan (a fost și a rămas un deschizător de drumuri, pentru România) – scriitor, autor al celebrei cărți "Inteligența materiei" –, care răspunde provocărilor intelectuale lansate de distinșii interlocutori Stela -Maria Ivaneș (doctor în Filosofia științei, licențiată în filosofie, istorie și psihologie, scriitor, realizator de emisiuni radio TV sub pseudonimul Stela-Maria Rareș) și Constantin Ivaneș (scriitor, traducător, licențiat în istorie, realizator de emisiuni radio TV sub pseudonimul Sergiu Alex), ultimii doi fiind personalități publice din media clujeană.
Universul, reafirmă Dumitru Constantin, este doar un câmp care conține energie-conștiință. Acolo unde omul își trimite gândul, acolo se deplasează instantaneu și energia, pentru că gândul transformat în cuvânt nu este altceva decât un câmp de energie, o forță capabilă să organizeze spațiul și materia.
Aflăm câteva repere esențiale ale teoriei autorului: noi putem influența evenimente care au loc în chiar centrul galaxiei noastre, prin simpla schimbare a modului de a gândi și de a ne comporta. Cunoașterea nu are o finalitate în absența Iubirii, a Frumosului și a Adevărului, iar Omul nu poate găsi, în absența acestor virtuți, nici un răspuns la dilemele sale privind sensul credinței, sensul suferinței, sensul fericirii, sensul apariției bolii și al morții, dar mai ales privind viitorul, personal și colectiv.
Științele de ultimă oră pledează pentru o nouă viziune asupra lumii și ne oferă un suport de o excepțională importanță pentru posibilitatea de a ne implica la modul benefic în demersul Universului: nu ni se cere decât să înlocuim ura, care dezbină și distruge, cu iubirea care unește, indiferența și sfidarea cu empatia, mulțumirea și recunoștința, violența cu toleranța. Aceasta înseamnă o Schimbare veritabilă, pe care conștiințele adevărate încep să o pregătească, prin strategii și demersuri apropriate.
Suntem avertizați de către o mulțime de surse spirituale că viitorul nu este decât al celor care acceptă schimbarea.
Momentul cosmic din 2012 este unic în istoria lumii, din punct de vedere spiritual. Referitor la anul 2012, James O’Dea, directorul Institutului de Științe Noetice din Washington, afirma că este anul scadenței, al datoriei ce trebuie plătită…Natura sărăcită nu mai poate acorda credite.
E momentul să ne trezim, nu pentru că așa ne spun mayașii, profeții etc. , ci pentru că vedem dezastrele lăsate de societatea de consum, bazată pe profitul cu orice preț al marilor corporații care controlează puterea în lume: dispariția pădurilor, topirea calotelor polare, moartea speciilor, deșertificarea planetei, degradarea oceanelor, lideri care glorifică războiul, popoare umilite și înfometate, justiție coruptă etc.
Dialogurile incluse în acest volum atrag atenția asupra negativității acumulate de mii de ani de civilizațiile umane și care, prin uriașa lor presiune cantitativă și calitativă, riscă să destabilizeze chiar și tiparele creației primordiale.
Teoriile și concluziile asumate de protagoniștii acestei cărți validează școli de gândire și autori ca Paul Virilio, axate pe creșterea exponențială a factorului de distrugere a civilizației umane prin sporirea probabilității unui accident global cu punct de plecare în pierderea de către Om a sensului Binelui.


Angela FURTUNÃ
Scriitoare, publicistă, eseistă, critic literar
Biblioteca Bucovinei



Photobucket
















.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!