poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 119 .



despre puterea cuvintelor
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-10-22  |     | 



- La început a fost Cuvântul și Cuvântul a fost Dumnezeu-.
Aceasta este fraza cu care este începută vechea scriptură, are o multitudine de semnificații, într-adevăr Cuvântul are putere mare creatoare și salvatoare.
Toată lumea să întâlnit cu o situație în care un cuvânt bun, pozitiv i-a adus liniștea, l-a alinat, i-a pansat rana din inimă, a fost balsam pentru suflet, l-a făcut să zâmbească, să spere, să creadă, să ierte, să iubească.
Cuvintele alese, sincere curate, rafinate, produc lumină, îl pot scoate pe om din întuneric și îl duc în lumină, sunt energii miraculoase care pot schimba total viața omului pe toate planurile, pot crea raiul la propriu și la figurat.
Nu îl costă nimic pe om să fie generos cu cuvintele, dimpotrivă i se aduc mulțumiri, aprecieri, prețuire, este ca sfătuitor, solicitat, iubit.
Mai explicit, vibrația cuvintelor se împletește cu sunetul luminii pe frecvență superioară, la cel mai înalt nivel de percepție, ajunge în mentalul colectiv al universului se încarcă cu aceeași energie și se întoarce la expeditor pe principiul bumerangului, mai precis ce energie trimite omul în univers aceea primește. De ce să gândim negativ, să fim pesimiști, să ne pierdem încrederea în Dumnezeu, când ne-a demonstrat ce minuni a creat pe pământ cu puterea cuvintelor. Raiul trebuie să fie păstrat, menținut cu ajutorul cuvintelor creatoare și salvatoare, a căror vibrație poate vindeca anomaliile din natură, poate remedia toate disfuncțiile sistemelor energetice planetare.
Suntem înconjurați de splendori, de farmec, de magie, de energii miraculoase, de ce să fim mai prejos decât o pasăre în zborul alb ,
mai prejos decât o căprioară, mai prejos decât o vulpe, mai prejos decât o floare sau un arbore, iubirea lui Dumnezeu pentru noi nu este vicleană, nu este falsă, ne-a creat cu chipul și asemănarea lui. Cuvintele în perioada apropiată sau viitoare se transformă în realitate, în fapte, ne ajută să luăm cele mai bune și mai sănătoase decizii, cu privire la relațiile de familie cât și cele sociale.
Încă de mici copii, în funcție de cuvintele pe care le rostim ne facem prieteni, ne facem auziți, plăcuți, doriți, iubiți, apreciați.
Cuvintele în funcție de energia cu care au fost create ne conectează cu ființele care au aceeași frecvență energetică. Dacă gândim negativ coborâm la cel mai jos nivel de cunoaștere, la cel al animalelor , devenim vicleni, furibunzi, agresivi, violenți, periculoși, josnici, invidioși, beligeranți, xenofobi.
Sunt realistă, nu vreau să am principii utopice, este adevărat că sunt mulți oameni care sunt mai sălbatici și mai feroci decăt animalele, dar marele adevăr constatat de mine este că majoritatea oamenilor se află pe calea spirituală sănătoasă, că se află în plin process de evoluție sufletească și spirituală, că fac ascensiuni către eul superior.
Cuvintele care pornesc din inimă , din iubirea necondiționată sunt mai puternice decât cele create de psihic, să evităm pe cât posibil să lăsăm ura să ne invadeze inima, să nu fim indiferenți la necazurile și suferințele semenilor, să iertăm dacă se poate pe toți cei care ne înșeală așteptările, sau ne trădează încrederea în sine cât și pe cea în ei.
Este o sintagmă a unor gânditori,- cuvântul te ridică, tot el te coboară,- dar să nu cădem la nivelul cel mai de jos de vibrație repetând injurii, blesteme, blasfemii, pentru că este greu să ne mai ridicăm la lumină, atrăgând asupra noastră întunericul, infernul.
Recomand fiecărui cititor să își creeze propriile rugăciuni bazate pe cuvinte cordiale, de mulțumire și recunoștință față de divinitate față de șansa la viață, rugăciunile a căror cuvinte sunt calde, sincere, luminoase, au o putere energetică mare, crează algoritmi energetici care atrag numai lucrurile pozitive în viață. Este demonstrat că rugăciunile purifică toate câmpurile energetice ale trupului și pe cele din jurul trupului ( biocâmpuri), certitudine de necontestat că puterea cuvintelor poate fi creatoare și salvatoare. Să adoptăm principii sănătoase ale căror cuvinte o dată pătrunse în psihic, suflet și spirit sunt capabile să genereze înnoirea, inovarea proiectelor de evoluție.
Comorile pe care un om le poate aduna în suflet și spirit sunt plămădiri ale graiului, ale cuvintelor pe care le rostește încă din primii ani de copilărie. Să nu ne îndepărtăm de inocența și puritatea copilăriei, să învățăm să fim generoși cu cuvintele, să îmbrățișăm cuvintele ca pe cele mai prețioase valori, pentru că astfel vom deveni glorii ale divinității manifestată în noi. Cuvintele fac posibilă metamorfozarea noastră în ființe de lumină, astfel că oamenii iluminați devin nemuritori, în chip de sori, de stele, de luceferi ca spirit( Mari Maeștrii spirituali) și în chip de sfinți, arhangheli, heruvimi și serafimi ca suflet.







.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!